Wat doet een primer voor je gezicht?

Wat doet een primer voor je gezicht?

Make-up primer is een must-have voor elke make-uplook. Het dient als een basis voor je make-up en heeft verschillende voordelen.
Maar wat doet een primer voor je gezicht?

  • Een primer velengt de houdbaarheid van je make-up: Een primer creëert een glad oppervlak voor je make-up, waardoor deze beter op de huid blijft zitten en de houdbaarheid verlengd wordt.
  • Minimaliseert poriestructuur: Veel primers bevatten siliconen en andere ingrediënten die de poriën opvullen, waardoor ze minder zichtbaar worden.
  • Vermindert onregelmatigheden: Primer kan helpen bij het gladstrijken van onregelmatigheden, zoals fijne lijntjes, rimpels, wallen en oneffenheden in de huid. Lees hier hoe je je wallen wegwerkt met make-up.
  • Verbetert de dekking: Primer creëert een glad oppervlak voor make-up, waardoor deze beter aan te brengen is en de dekking verbeterd wordt.

Reden te meer om een primer te gebruiken dus. Maar hoe kies je deze nu best?

Hieronder vind je informatie over hoe primer te gebruiken bij verschillende huidtypes:

  1. Droge huid: Als je een droge huid hebt, is het belangrijk om een hydraterende primer te gebruiken. Kies een primer met hyaluronzuur of glycerine om de huid te hydrateren en te voeden.
  2. Vette huid: Als je een vettere huid hebt, is het belangrijk om een matte primer te gebruiken. Kies een primer die de productie van talg reguleert en de glans van de huid vermindert. Primers met talkpoeder, silica of andere matterende ingrediënten kunnen helpen om een matte en frisse look te creëren.
  3. Gecombineerde huid: Als je een gecombineerde huid hebt, is het het beste om een primer te gebruiken die speciaal is ontwikkeld voor dit huidtype. Kies een primer die hydrateert waar nodig en mat maakt waar nodig, zodat je een egale en frisse look creëert.
  4. Normale huid: Als je een normale huid hebt, kan je best een primer gebruiken die speciaal is ontwikkeld om de houdbaarheid van je make-up te verbeteren. Kies een primer met lichte, niet-verstikkende ingrediënten.
  5. Gevoelige huid: Als je een gevoelige huid hebt, is het belangrijk om een primer te kiezen die hypoallergeen is en vrij is van irriterende ingrediënten. Kies een primer die hydrateert en de huid kalmeert, zodat je geen reacties of irritaties krijgt.

 

Bekijk hier onze verschillende primers, allemaal aan voordelige prijzen!

Ben je op zoek naar manieren om je wallen zo goed

Een reactie op “Wat doet een primer voor je gezicht?

  1. Pingback: Hoe kies ik de juiste foundation? | Fifth Glow

Reacties zijn gesloten.