Wallen wegwerken met make-up: effectieve tips en technieken!

Wallen wegwerken met make-up

Make-up wordt niet altijd enkel gebruikt om de natuurlijke schoonheid wat te accentueren. Soms wordt het uit noodzaak gebruikt, omdat mensen oneffenheden op de huid willen bedekken. Dit kunnen kleine, tijdelijke oneffenheden zijn zoals puistjes. Maar het kan ook gaan om iets wat vaker of langdurig voorkomt, zoals bijvoorbeeld wallen onder de ogen. Gelukkig zijn er technieken die erg geschikt zijn als je je wallen wilt wegwerken met make up. Wij geven je alle tips en technieken in deze blog, dus lees gauw verder!

Hoe kun je wallen wegwerken met make up?

Voor je begint met je wallen wegwerken met make-up is het belangrijk dat je je huid goed verzorgt. Een gehydrateerde huid zorgt ervoor dat make-up beter blijft zitten en minder snel in de fijne lijntjes trekt. Dan kun je langer van je make-up genieten. Gebruik daarna een goede primer. Deze zorgt ervoor dat je make-up gedurende de dag op zijn plaats blijft. Ook verbergt deze wallen en donkere kringen al voor een deel. Lees hier wat primer nog meer voor je gezicht doet.

Kies daarna voor een goede concealer. Voor het beste resultaat kies je er een die één of twee tinten lichter is dan je huidskleur. Hierdoor licht je de donkere gebieden op en creëer je de illusie van een frisse, uitgeruste blik. Dep de concealer voorzichtig met je vingertop of een make-upspons onder je ogen. Begin bij de binnenste ooghoek en werk naar buiten toe. Zorg ervoor dat je het product goed vervaagt, zodat er geen zichtbare lijnen zijn. Zodra je tevreden bent met hoe je wallen wegwerken is gelukt, kun je een transparante setting powder gebruiken. Deze houdt alles op zijn plek.

Subtiel wallen wegwerken voor mannen

Mannen kunnen ook baat hebben bij make-up om hun wallen te verbergen. Gelukkig hoeft het dan niet meteen duidelijk te zijn dat je als man make-up op hebt. Wallen wegwerken voor mannen werkt als volgt:

  1. Kies een concealer die perfect bij je huidskleur past. Het doel is niet om op te vallen, maar om de wallen subtiel te verbergen.
  2. Gebruik zo min mogelijk product, zodat het niet meteen zichtbaar is dat je make-up op hebt.
  3. Zorg dat je de make-up goed vervaagt door deze over de huid uit te wrijven. Dan loopt deze naadloos over in je eigen huid en zal het een subtiel, verdoezelend effect geven. Ideaal als je de wallen wilt wegwerken met make up.

Technieken voor wallen wegwerken met make-up

Hoe wallen wegwerken het beste werkt is voor iedereen anders. Wij hebben enkele effectieve technieken voor je verzameld:

  • Kleurcorrigerende concealer: voordat je je standaard concealer aanbrengt, kun je een kleurcorrigerende versie gebruiken. Voor blauwachtige of paarse wallen werkt een perzik- of oranje getinte concealer goed. Deze kleuren helpen de donkere tinten te neutraliseren.
  • Driehoekige techniek: in plaats van alleen de concealer direct op de wallen aan te brengen, teken je een omgekeerde driehoek onder elk oog. Deze techniek helpt niet alleen om donkere kringen te verbergen, maar laat het hele gebied ook oplichten. Daarnaast geeft dit het gezicht een liftend effect.
  • Laagjes: begin met een dun laagje en bouw indien nodig op. Door in dunne laagjes te werken, voorkom je dat het product zich ophoopt in de fijne lijntjes onder de ogen.
  • Setting powder: nadat je concealer en eventueel foundation hebt aangebracht, kun je een lichte, transparante setting powder gebruiken om deze te fixeren. Dit zorgt ervoor dat de make-up gedurende de dag op zijn plaats blijft en voorkomt dat het in de lijntjes trekt.
  • Highlight de boog onder de wenkbrauw: om de aandacht van de wallen af te leiden, kun je een lichte oogschaduw of highlighter aanbrengen onder de wenkbrauwboog. Dit opent en lift de ogen, waardoor de focus verschuift naar de bovenkant van het oog.

Tien tips waardoor wallen wegwerken met make up niet nodig is

Het is niet altijd nodig om je wallen of oneffenheden met make-up weg te werken. Vaak kan een goede skincare routine al veel doen. Hier zijn tien tips om wallen te verminderen zonder het gebruik van make-up:

  • Koude kompressen: leg koude kompressen, zoals een gekoeld lepeltje of een koud washandje, enkele minuten op je ogen. De kou kan zwellingen verminderen en de bloedcirculatie stimuleren.
  • Komkommerplakjes: komkommers hebben ontstekingsremmende eigenschappen. Leg twee plakjes gekoelde komkommer op je ogen voor ongeveer 10-15 minuten.
  • Aloë vera: deze plant heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen. Breng een dun laagje aloë vera gel aan onder je ogen en laat het intrekken.
  • Theezakjes: gebruik gekoelde, gebruikte theezakjes (bij voorkeur groene thee of kamillethee) en leg deze 10-15 minuten op je ogen. De antioxidanten in de thee kunnen helpen om zwellingen en verkleuringen te verminderen.
  • Goede nachtrust: zorg voor voldoende slaap. Een regelmatig slaapritme en voldoende slaapuren kunnen wallen en donkere kringen verminderen.
  • Voldoende hydratatie: drink voldoende water gedurende de dag om uitdroging te voorkomen. Uitdroging kan namelijk leiden tot wallen onder je ogen.
  • Verminder zoutinname: te veel zout kan ervoor zorgen dat je lichaam vocht vasthoudt, inclusief onder je ogen. Probeer je zoutinname te beperken.
  • Massage: geef jezelf een zachte massage rond je ogen met je vingertoppen. Dit kan de bloedcirculatie verbeteren en vochtophoping verminderen.
  • Verhoging: probeer met een extra kussen te slapen zodat je hoofd wat hoger ligt. Dit kan voorkomen dat vocht zich ophoopt onder je ogen terwijl je slaapt.
  • Gezonde voeding: eet voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine K, vitamine C en ijzer. Deze kunnen helpen bij het verminderen van wallen en verkleuringen onder de ogen.

Hoe wallen wegwerken met make up mogelijk is, is nu hopelijk duidelijk. Met een beetje oefening en de juiste producten zal niemand ooit weten dat je een nachtje hebt overgeslagen of te veel hebt gefeest. Laat je ogen stralen en voel je zelfverzekerd met deze make-up tips en technieken! Twijfel of een lijntje onder ogen iets voor jou is? Lees dan hier verder.