Contouren gezicht: ontdek de geheimen voor een perfecte gezichtsvorm

contouren gezicht

We hebben ze allemaal wel eens gezien: beroemdheden met perfecte make-up en een perfecte gezichtsvorm. Dit lijkt soms bijna onbereikbaar, maar het geheim zit ‘m vaak in de manier van het contouren van het gezicht. Maar hoe doen ze dat toch? In deze blog gaan we het hebben over de techniek van het gezicht contouren, zodat ook jij een stap dichterbij die perfecte gezichtsvorm komt. Door make-up op de juiste manier aan te brengen, kun je namelijk de beste eigenschappen van je gezicht benadrukken. Tevens kun je oneffenheden wat meer verbergen. Het klinkt misschien moeilijk, maar met de juiste stappen kun je het gemakkelijk zelf thuis doen. Lees snel verder en ontdek hoe!

Wat houdt je gezicht contouren in?

Het contouren van je gezicht is een make-uptechniek waarbij je door het gebruik van lichtere en donkere make-upproducten de illusie van schaduw en licht creëert. Hierdoor kun je bepaalde delen van je gezicht benadrukken en anderen juist verhullen. Het doel is het gezicht meer definitie en een gewenste vorm geven. Zo kun je bijvoorbeeld je jukbeenderen prominenter maken, een strakke kaaklijn creëren of juist je neus dunner laten lijken. Contouren wordt over het algemeen gedaan met een donkerdere contour, in de vorm van een stick (crème) of poeder. Zo kun je schaduw creëren. Maar ook highlighter kan worden gebruikt om juist bepaalde delen van het gezicht te benadrukken. Denk hierbij aan de neusbrug of onder de wenkbrauwen. Het belangrijkste bij contouren is de contour goed uit te blenden, zodat er geen harde lijnen zichtbaar zijn. Dat geeft een natuurlijker resultaat.

Gezicht contouren stap voor stap

Het proces van je gezicht contouren gaat over het creëren van optische illusies met make-up. Dit klinkt allemaal veel lastiger dan het werkelijk is. Door je gezicht contouren stap voor stap aan te pakken, wordt het een fluitje van een cent! Zo werkt het:

Stap 1. Voorbereiding

Begin met een schone, gehydrateerde huid. Dit doe je door een goede dagcrème aan te brengen en deze even te laten intrekken. Zo kan je make-up soepel en egaal aangebracht worden. Gebruik een primer voor een langdurig effect. Lees hier wat een goede primer voor je gezicht kan doen.

Stap 2. Foundation

Voordat je aan het contouren van je gezicht begint, is het belangrijk om een goede foundation aan te brengen. Kies een foundation die past bij je huidtint. Breng deze gelijkmatig aan over het hele gezicht als basislaag.

Stap 3. Kies de juiste kleuren voordat je je gezicht gaat contouren

Het is belangrijk om de juiste kleuren te kiezen voordat je gaat beginnen. Voor het contouren van je gezicht heb je namelijk een highlighter nodig die 1-2 tinten lichter is dan je huidskleur en een contourproduct dat 1-2 tinten donkerder is.

Stap 4. Highlighten

Begin eerst met het aanbrengen van de highlighter. Breng deze aan op de gebieden van het gezicht die je wilt benadrukken. Denk hierbij aan onder de ogen, op het midden van het voorhoofd, de brug van de neus en de kin.

Stap 5. Contour

Gebruik vervolgens het contourproduct op plaatsen waar je schaduw wilt creëren. Denk hierbij aan de zijkanten van de neus, onder de jukbeenderen, de kaaklijn en de zijkanten van het voorhoofd. Voor het contouren van een rond gezicht is het belangrijk om vooral de zijkanten van het gezicht en onder de jukbeenderen te contouren om een meer gedefinieerde vorm te krijgen.

Stap 6. Blenden

Dit is de belangrijkste stap voor het krijgen van een natuurlijk uitziende contour. Gebruik een beautyblender of een zachte make-up kwast om de harde lijnen te vervagen. Zo zorg je ervoor dat het contouren van het gezicht niet te veel opvalt.

Stap 7. Afwerking

Doe de rest van je make-up om je look af te maken. Denk hierbij aan oogschaduw, eyeliner, mascara en blush (lees hier hoe je blush perfect aanbrengt). Breng als laatste poeder aan en gebruik een setting spray om ervoor te zorgen dat je make-up langer blijft zitten. En klaar ben je! Je gezicht contouren stap voor stap was nog nooit zo makkelijk!

Vijf tips voor het contouren van een (rond) gezicht

Uiteraard is je gezicht contouren stap voor stap niet lastig, maar toch geven we je graag nog wat extra tips. Het contouren van een rond gezicht kan bijvoorbeeld wat meer werk kosten dan een minder rond gezicht. Het is dan fijn om de volgende tips toe te passen:

  • Kies de juiste tools: investeer in goede kwaliteit borstels en sponzen. De materialen die je gebruikt, kunnen het verschil maken tussen een natuurlijk uitziend resultaat en een duidelijk ‘gemaakt’ gezicht.
  • Ken je gezichtsvorm: niet elk gezicht is hetzelfde. Het contouren van een rond gezicht draait vooral om het creëren van definitie. Bij een langer gezicht daarentegen moet je wellicht wat meer accent leggen op de zijkanten van het gezicht. Zo kun je het wat breder laten lijken waar nodig.
  • Less is more: begin met een kleine hoeveelheid product en bouw dit op. Het is makkelijker om meer product toe te voegen dan te veel product te moeten verwijderen. En te veel product zul je zien zitten, dus dan is de look niet natuurlijk meer.
  • Oefen: contouren is net als elke andere vaardigheid – het vereist oefening. Experimenteer met verschillende technieken en producten om te zien wat het beste voor jou werkt.
  • Wees geduldig met blenden: blenden is een erg belangrijke stap in het gezicht contouren. Neem de tijd om ervoor te zorgen dat alles naadloos in elkaar overloopt voor het meest natuurlijke effect.

Het contouren van je gezicht is dus iets wat iedereen kan, al dan niet met een beetje oefenen. Wat je ook doet, zorg dat je de juiste producten hebt en neem de tijd. Vergeet overigens niet om je beautyblenders regelmatig schoon te maken. Veel plezier met ontdekken!

Wil je meer vormen in je gezicht perfect bepalen, zoals die van je wenkbrauwen? Lees dan ook onze blog: bepaalde de perfecte wenkbrauwvorm bij jouw gezicht. 

 

Een reactie op “Contouren gezicht: ontdek de geheimen voor een perfecte gezichtsvorm

  1. Pingback: Hoe kies ik de juiste foundation? | Fifth Glow

Reacties zijn gesloten.