Blush aanbrengen: zo doe je dat

Blush aanbrengen

De wereld van make-up is een kleurrijk (make-up)pallet van zelfexpressie en creativiteit. Eén element wat daarbij vaak te weinig gewaardeerd wordt is blush. Wat gek is, want een subtiel beetje blush kan je hele make-up look afmaken. Denk aan de zachte roze gloed op een winters gezicht, of de zonnige perziktint die de zomer op je wangen vastlegt. Maar hoe breng je het nu perfect aan? Blush aanbrengen is gelukkig niet zo lastig als je denkt. We vertellen je er alles over in deze blog!

Wat is blush precies?

Blush, of blusher zoals het soms wordt genoemd, is een gekleurd poeder of crème. Blusher kun je aanbrengen op de wangen om een gezonde gloed te geven. Er zijn verschillende kleuren beschikbaar, afhankelijk van je huidtint en voorkeur. De meest populaire kleur is roze voor een natuurlijke blos door het jaar heen. In de zomer kiezen mensen juist vaak voor perzik, om een lekker zomerse blos te krijgen. Over het algemeen imiteert blush dus de natuurlijke blos die op onze wangen verschijnt na bijvoorbeeld een stevige wandeling of lichte verlegenheid.

Waar blush aanbrengen?

Waar je blush moet aanbrengen en hoe je dit het beste doet is wat mensen vaak lastig vinden. Dit is allemaal afhankelijk van je gezichtsvorm. Het is namelijk, net zoals bij het contouren van je gezicht, belangrijk dat je het op de juiste plekken aanbrengt. Om te weten waar je je blush moet aanbrengen, moet je dus eerst je gezichtsvorm bepalen. Hier zijn enkele algemene richtlijnen:

  • Ovaal gezicht: breng de blush aan op het hoogste punt van je jukbeenderen en lichtjes naar de slapen vegen.
  • Rond gezicht: je kunt het beste de blusher aanbrengen net onder het jukbeen, van de appel van je wang naar het oor.
  • Vierkant gezicht: voor dit type gezicht kun je de blush aanbrengen op de appels van je wangen en lichtjes naar de slapen en oren vegen.
  • Hartvormig gezicht: breng de blush aan op het onderste deel van de appels van je wangen en lichtjes naar boven vegen.

Nadat je hebt bepaald waar je de blush moet aanbrengen, is de volgende stap het kiezen van de juiste techniek. Gebruik hiervoor een schone, zachte borstel en dep deze in je product. Tik overtollig product af en breng met zachte, cirkelvormige bewegingen aan op de gewenste gebieden.

7 tips voor de juiste blusher aanbrengen

Weet je toch nog niet zo goed hoe blush aanbrengen werkt? Lees dan deze 7 tips:

  • Kies de juiste kleur: ga voor een kleur die lijkt op je natuurlijke blos. Voor een natuurlijk effect is een kleur die twee tinten donkerder is dan je huidskleur een goede keuze.
  • Blush soort: kies tussen poeder-, crème- of gelblush op basis van je huidtype. Poeder werkt goed voor een vette huid, terwijl crème- en gelblushers beter zijn voor een droge huid.
  • Gebruik altijd een goede borstel: investeer in een kwalitatieve borstel. Een goede borstel zorgt voor een gelijkmatige verdeling en een natuurlijke afwerking.
  • Less is more: begin met een kleine hoeveelheid product en bouw op indien nodig. Het is altijd makkelijker om meer toe te voegen dan te moeten verwijderen.
  • Blenden is belangrijk: zorg ervoor dat je de randen van je blush goed blendt, zodat er geen harde lijnen zichtbaar zijn.
  • Let op je huidtint: voor een koele ondertoon kies je beter voor roze of paarse tinten. Voor een warme ondertoon kies je beter voor perzik of koraaltinten.
  • Onderhoud: reinig regelmatig je kwasten of borstels, maar ook je beautyblender, om de opbouw van bacteriën en oud product te vermijden.

Blusher aanbrengen hoeft het dus niet overweldigend te zijn. Met de juiste kennis, techniek en materialen wordt het toevoegen van die perfecte blos een fluitje van een cent. We hopen dat deze tips en tricks je zullen helpen om het blush aanbrengen te perfectioneren. Have fun!

PS Vergeet niet dat een goede skincare routine cruciaal is!