Beste manieren om je make-up kwasten schoon te maken

make up kwasten schoonmaken

Iedereen die regelmatig make-up gebruikt, weet hoe belangrijk het is om make-up kwasten schoon te maken. Het onderhouden van je kwasten zorgt er niet alleen voor dat je je make-up makkelijker kunt aanbrengen, het helpt ook om huidirritaties en bacteriële infecties te voorkomen. Er zijn veel verschillende manieren waarop je make up kwasten kunt schoonmaken. Het kan dus lastig zijn om te bepalen welke de beste is. Lees gauw verder voor alle ins en outs over hoe make up kwasten schoonmaken werkt!

Waarom is make-up kwasten schoonmaken zo belangrijk?

Je make-up kwasten komen elke dag in contact met je huid en make-up producten. Daardoor ontstaat een ophoping van olie, dode huidcellen, stof en bacteriën. Dit kan niet alleen leiden tot een onzuivere huid en uitbraken van acne, maar kan ook invloed hebben op hoe goed je je make-up kunt aanbrengen. Het is daarom aan te raden om make up kwasten schoonmaken minimaal één keer per week te doen, afhankelijk van hoe vaak je ze gebruikt. Kwasten die gebruikt worden voor vloeibare of crème producten moeten vaker worden schoongemaakt dan kwasten die worden gebruikt voor poederproducten.

Hoe kun je make up kwasten schoonmaken?

Make up kwasten schoonmaken is vrij eenvoudig en duurt niet lang. Daarbij kun je kiezen voor speciale reinigingsproducten, maar je kunt je make-up kwasten ook schoonmaken met Dreft. De werkwijze is bij beide vrijwel gelijk.

Make-up kwasten schoonmaken met Dreft

Dreft is nou eenmaal effectief, goedkoop en gemakkelijk te vinden. Daarom is het een populair middel voor als je je make up kwasten wil schoonmaken. Het is ook nog eens heel eenvoudig om te doen. Make-up kwasten schoonmaken met Dreft werkt namelijk als volgt: voeg een kleine hoeveelheid Dreft toe aan warm water in een kom. Dompel vervolgens de borstelkop in het water en masseer zachtjes de haren om vuil en make-up los te maken. Spoel de borstel vervolgens af onder warm stromend water. Zorg er daarbij voor dat je het handvat én het metalen deel, waarmee de haren op hun plaats worden gehouden, niet nat maakt. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de lijm loslaat en de kwast uit elkaar valt.

Speciale reinigingsproducten voor make up kwasten schoonmaken

Er zijn ook speciale reinigingsproducten voor make-up kwasten op de markt. Deze zijn ontworpen om make-up en vuil effectief te verwijderen zonder de kwastharen te beschadigen. Ze bevatten vaak ook ingrediënten om de haren te conditioneren en zacht te houden. Van brush cleanser tot shampoo, er zijn veel verschillende reinigingsproducten op de markt te krijgen. Deze zijn overigens vaak wel wat prijziger dan de ouderwetse methode van make-up kwasten schoonmaken met Dreft. Maar het is uiteraard aan jou wat je zelf prettig vindt om te gebruiken. Het belangrijkste is dat je make-up kwasten zo lang mogelijk mee kunnen gaan.

Vijf manieren om je make up kwasten na het schoonmaken te bewaren

Het is ook belangrijk om na te denken over hoe je je make up kwasten na het schoonmaken opbergt. Een goede opslag kan de levensduur van je kwasten verlengen en voorkomen dat ze onnodig vies worden. Er bestaan echter zoveel soorten make-up kwasten die je online kunt bestellen. Daarom is het vaak lastig om te weten hoe je ze moet opbergen. Hier zijn vijf manieren om je make-up kwasten veilig te bewaren:

In een kwastenrol: dit is een stoffen rol met individuele vakjes voor elke kwast.
In een kwastenpot: zorg ervoor dat de kwasten rechtop staan met de haren naar boven.
In een make-uptas: idealiter een met aparte vakjes voor kwasten. Dit is ook handig als je naast kwasten bijvoorbeeld ook nog make-up sponsjes hebt.
Op een magnetisch bord: bevestig magneten aan de handvatten van je kwasten en hang ze op een magnetisch bord.
In een kwastenhouder: er zijn speciale houders beschikbaar met sleuven voor elke kwast.

Je make up kwasten schoonmaken is dus een essentieel onderdeel van je schoonheidsroutine. Door de bovenstaande tips te volgen kun je ervoor zorgen dat je kwasten schoon, veilig en klaar voor gebruik blijven. Dit is natuurlijk ook essentieel voor de veelgebruikte beautyblender. Wil je nog meer informatie hebben over persoonlijke verzorging? Lees dan ook eens deze blog met een stappenplan om nepnagels te verwijderen.

Een reactie op “Beste manieren om je make-up kwasten schoon te maken

  1. Pingback: Beautyblender schoonmaken: 3 tips | Fifth Glow

Reacties zijn gesloten.