Beautyblender schoonmaken: 3 tips

beautyblender schoonmaken

De beautyblender is een veelgebruikt product tijdens het aanbrengen van make-up. Deze zachte, sponsachtige applicator is perfect voor het aanbrengen van foundation, concealer en andere vloeibare make-upproducten. Daarnaast worden er steeds vaker losse poeders met de beautyblender aangebracht. Om ervoor te zorgen dat je beautyblender altijd in topconditie is en een vlekkeloze applicatie garandeert, is het belangrijk om deze regelmatig schoon te maken. In deze blog geven we je 3 handige tips voor het schoonmaken van je beautyblender!

Hoe moet je je beautyblender schoonmaken?

Er zijn verschillende antwoorden op de vraag hoe je je beautyblender kunt schoonmaken. Hieronder benoemen we er 3.

Warm water

Is jouw beautyblender niet heel erg vies? Dan kun je hem gewoon schoonmaken met wat warm water! Je begint met het natmaken van de beautyblender onder de kraan. Tegelijkertijd knijp je er zachtjes in, zodat al het vuil er uitkomt. Spoel de spons daarna nog eens goed af totdat het water weer helder is. Knijp de beautyblender uit en laat hem drogen op een schone handdoek.

Afwasmiddel

Het schoonmaken van je beautyblender kun je doen met wat lauw water en afwasmiddel of milde zeep. Maak de beautyblender eerst goed nat onder de kraan. Breng vervolgens een kleine hoeveelheid afwasmiddel of milde zeep aan op de spons en knijp zachtjes om het schuim te laten ontstaan. Masseer het afwasmiddel in de beautyblender en zorg ervoor dat alle make-upresten goed worden verwijderd. Spoel grondig af onder stromend lauw water totdat het water helder is en alle zeepresten zijn verdwenen. Knijp de beautyblender voorzichtig uit om overtollig water te verwijderen en laat het drogen op een schone handdoek.

Beautyblender in de magnetron

Het reinigen van een beautyblender in de magnetron wordt gedaan om de spons te desinfecteren en de bacteriën te doden. Je begint met het natmaken van de beautyblender. Vervolgens leg je de beautyblender in een magnetronbestendige kom en voeg je water toe, zodat de spons geheel onder water ligt. Zet de magnetron aan op een lage stand en verwarm de beautyblender gedurende ongeveer 1 tot 2 minuten. Haal de beautyblender daarna voorzichtig uit het water en spoel deze grondig af onder stromend koud water om eventuele resten van water en zeep te verwijderen. Knijp voorzichtig in de beautyblender en leg deze op een schone handdoek om volledig te drogen.

Wil je ook graag je andere make-up kwasten schoonmaken? In deze blog helpen we je daar graag bij!

Hoe vaak moet je je beautyblender schoonmaken?

Het meest hygiënische is natuurlijk als je jouw beautyblender iedere dag zou schoonmaken. Desondanks zullen velen dit te veel werk vinden. Ook kan dit ervoor zorgen dat er sneller scheurtjes in je beautyblender komen. Om er zeker van te zijn dat jouw beautyblender goed schoon blijft, is het aan te raden om je spons één keer per week schoon te maken. Dit geldt wanneer je je beautyblender dagelijks gebruikt. Gebruik je jouw beautyblender minder vaak? Houd dan zelf altijd goed in de gaten wanneer het nodig is om hem schoon te maken.

Waarom moet je je beautyblender schoonmaken?

Er zijn een aantal redenen waarom je jouw beautyblender regelmatig moet schoonmaken. Allereerst zorg je ervoor dat je huid niet in aanraking komt met de ophoping van bacteriën, oliën en vuil op de spons. Hierdoor verminder je de kans op bacteriegroei of huidirritaties. Daarnaast zorgt een schone beautyblender voor een fijne applicatie. Wanneer je beautyblender vies is, kunnen de make-upresten ervoor zorgen dat je make-up minder goed wordt aangebracht op je huid. Een andere reden waarom je regelmatig je beautyblender moet schoonmaken is dat je er zo langer mee kunt doen.

Hoe vaak moet je een beautyblender vervangen?

Ondanks dat je je beautyblender goed onderhoudt, kan die na verloop van tijd zijn zachtheid en elasticiteit verliezen. Door de beautyblender om de drie maanden te vervangen, zorg je ervoor dat je altijd met een schone en goed presterende spons werkt. Een nieuwe beautyblender biedt de beste applicatie van make-upproducten en minimaliseert het risico op huidproblemen. Houd er rekening mee dat als je merkt dat de beautyblender scheurtjes vertoont, verkleurd is of zijn vorm verliest, het tijd is om deze te vervangen, zelfs als nog geen drie maanden voorbij zijn. Het is dus belangrijk dat je goed kijkt naar de staat van de beautyblender om te beslissen of je een nieuwe moet kopen of niet.

Is het tijd om jouw beautyblender te vervangen? Bestel er dan hier een om ze zo snel mogelijk bezorgd te krijgen! Op zoek naar meer beauty tips? Lees dan ook het stappenplan om nepnagels te verwijderen.

 

2 reacties op “Beautyblender schoonmaken: 3 tips

  1. Pingback: Contouren gezicht: ontdek de geheimen voor een perfecte gezichtsvorm

  2. Pingback: Beste manieren om je make-up kwasten schoon te maken | Fifth Glow

Reacties zijn gesloten.